Recept...
Tyckte du cheesecaken såg god ut,? här kommer receptet:
Ingredienser (10 portioner/st.)
300 gram | digestivekex |
150 gram | osaltat smör |
1 dl | strösocker |
1 dl | maizena |
2 tsk | vaniljsocker |
600 gram | Philadelphiaost |
2,5 dl | kesella 10% |
3 st | ägg |
1 dl | vispgrädde |
200 gram | vit chocklad (gärna med citron/limesmak) |
1 dl | frysta blåbär |
Gör så här
- Sätt ugnen på ca 200 grader. Smält smöret.
- Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
- Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 min och låt svalna.
- Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp
- Höj temperaturen i ugnen till ca 225 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
- Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
- Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
- Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp.

Kommentarer
Postat av: helen
Så jävla gott
Postat av: malin persson
måste testa :P
Postat av: hanna
De där såg ju inte helt fel ut ^^
Postat av: moa
fyyyyyy fan va gott
Trackback